Welkom in de wereld van afvalcontainers huren in Amsterdam.

Gaat u zelfstandig verbouwen? Dan stapt u vanzelf in de wereld van afvalcontainers. Alhoewel de leek in het begin misschien in paniek kan raken van allerlei onbekende termen, komt men er al gauw achter dat het huren van afvalcontainer enorm eenvoudig is. Bovendien komt u er al snel achter, dat het huren van zo’n container enorm milieuvriendelijk is! Er zijn verschillende soorten containers te huur in Amsterdam. Zo zijn er onder andere rolcontainers, afzetcontainers, perscontainers en semi-ondergrondse containers. Welke container u het beste kunt huren, bepaalt u op basis van de hoeveelheid puin die u heeft, maar ook op basis van de beschikbare ruimte die u heeft. Als u particulier gaat klussen en een flinke klus voor de boeg heeft, kunt u het beste een afzetcontainer huren. Rolcontainers zijn namelijk vaak te klein en beter beschikbaar voor restafval. Perscontainers zijn daarentegen vaak weer te groot voor de particuliere klussers. Bovendien moet u voor dit soort containers geregeld een vergunning aanvragen bij de gemeente. Afzetcontainers zijn niet-verrijdbaar en zijn geschikt voor grote afvalstromen. Als u eenmaal besloten heeft dat u een afzetcontainer wilt bestellen, moet u zich richten op welke soort container u nodig heeft.

Verschillende soorten en maten afvalcontainers beschikbaar

Wij bieden diverse afmetingen container te huur in Amsterdam, zowel voor bedrijvenb als particulieren. Allereerst moet u zich afvragen wat voor soort puin u heeft. Dit is zeer belangrijk. Gescheiden inzameling van afval begint immers met de keuze van een geschikte afvalcontainer. Er zijn zeven verschillende soorten puin: algemeen puin, hout, bouw- en sloopafval, grofvuil, tuin- en groenafval, dak afval en grond. Kijk goed op onze website wat u allemaal wel en niet in de zeven soorten containers mag deponeren.

Als u uw vuil niet goed scheidt, kan dit namelijk problemen opleveren met het bedrijf wat het vuil scheidt en hierdoor ook de gemeente! Als u heeft besloten wat voor soort afvalcontainer u wilt huren, moet u zich afvragen wat voor maat container u nodig heeft. De meeste bedrijven bieden containers aan van 3 kubieke meter, 6 kubieke meter en 10 kubieke meter. Grote afvalbedrijven verhuren ook containers van wel 25 kubieke meter. Als u een grote afvalcontainer wilt huren, moet u dit ook even checken bij de gemeente. Hoe groter de container, hoe meer kans op een vergunning. Als u een kleine hoeveelheid puin heeft kunt u het beste één of meerdere big bag(s) huren. Deze grote ‘tassen’ hebben hetzelfde idee als een container, maar zijn relatief kleiner. De afvalcontainers worden weer opgehaald als u klaar bent met uw klus. Zo bent u in een klap van uw puin af en heeft u uw afval al enigszins gescheiden, waardoor dit afval makkelijker gerecycled kan worden.

Zand niet wegbrengen maar storten in Amsterdam? Ook dat kan met een afvalcontainer!

Tegenwoordig kan u niet alleen zand weg laten brengen met een afvalcontainer. Enkele bedrijven kunnen u ook zand leveren in een afvalcontainer. Het gaat hier om ophoogzand. Houd er rekening mee dat de levering in een container duurder kan zijn dan een losstorting van het zand. Als u veel zand nodig heeft is het echter aan te raden om het zand te laten leveren in een container.