Afvalscheiding in Amsterdam begint bij de juiste afvalcontainer

Het is van groot belang dat afval op de juiste manier gescheiden wordt. Ook klus- en bouwbedrijven hebben hier een groot aandeel in. Afhankelijk van de klus die door uw bedrijf geklaard wordt, kunt u bepalen tot welke afvalstroom het afval wat bij de klus vrijkomt behoort. Dit is over het algemeen makkelijk te bepalen. Heeft u bijvoorbeeld opdrachten in de tuin, dan zal het afval behoren tot de afvalstroom ‘groenafval’. Bij een verbouwing komt meestal het meeste puin vrij. Hiervoor hebben afvalcontainer bedrijven verschillende soorten containers. Het belang van afvalscheiding is groot. Veel afval bevat namelijk onderdelen of stoffen die nog een keer gebruikt kunnen worden. In een tijd waarin we de aarde uitputten en overbelasten, is het van groot belang om her te gebruiken. Lever hier als bedrijf een bijdrage aan! Uw bedrijf kan bijvoorbeeld een aandeel in hebben door de juiste containers te huren en het afval zo op een goede manier gescheiden te houden.

Het bruikbare afval en het niet bruikbare afval worden zo gescheiden opgehaald. Het niet herbruikbare afval wordt zelfs ook nog gescheiden. Het scheelt daarom als de afvalcontainer bedrijven dit al in aparte containers hebben opgehaald. Maar een klein deel gaat naar de stort. Het grootste deel gaat naar de verbrandingsovens. De energie die bij de verbranding vrij komt, wordt gebruikt voor elektriciteit. Zelfs de restjes van de verbranding zijn nog bruikbaar, deze worden gebruikt voor de aanleg van wegen. Het gescheiden ophalen van afval door afvalcontainer bedrijven draagt zo bij aan een goed milieu en is bovenal kosten besparend. Indien bouwbedrijven het afval achteloos in verkeerde containers dumpen, kost het veel geld en tijd om alles weer te scheiden. Zo moet er bijvoorbeeld extra mankracht worden ingezet om dit afval alsnog te scheiden. Stel daarom uw mannen aan om het afval goed te scheiden. U kunt hiermee beginnen door de juiste afvalcontainer te bestellen die geschikt is voor de afvalstroom van bepaalde opdrachten. Zo is uw bedrijf maatschappelijk verantwoord bezig!

Milieutoeslag

De overheid heeft een milieutoeslag ingesteld. Deze toeslag is bedoeld om de hoeveelheid afval terug te dringen. Afvalcontainer bedrijven zijn ook verplicht deze te betalen aan de overheid. Zij zullen deze uiteraard verhalen op uw bedrijf als klant. De overheid heeft een actief afvalbeleid met als belangrijkste punten: het voorkomen of beperken van afval. Hoe duurder het maken van afval is, hoe minder afval er gemaakt zal worden. Afvalcontainer bedrijven moeten daarom goed op de hoogte zijn van de plannen van de overheid. Het is een noodzaak dat zij weten welke stoffen op welke manier verwerkt moeten worden. In het Landelijk afval beheer plan staat over meer dan 100 stoffen hoe zij bewerkt moeten worden. Afvalcontainer bedrijven zijn hier van op de hoogte en zullen dit altijd aan uw bedrijf laten weten. Het is van belang dat deze stoffen altijd gescheiden worden opgehaald. Dit is daarom ook uw verantwoordelijkheid als aannemer, hovenier of ander klusbedrijf. In 2014 is het plan van afval naar grondstof gelanceerd. Het doel van de overheid is de afvalberg verkleinen en zoveel mogelijk afval hergebruiken. Afvalcontainer bedrijven helpen hier aan mee door het afval zo goed mogelijk te scheiden en informatie aan uw bedrijf te geven over wat voor soort container u nodig heeft bij opdrachten.