Wat voor soort afvalcontainer heeft mijn bedrijf in Amsterdam nodig?

Er zijn vele verschillende soorten afvalcontainers te huur in Amsterdam. Zoek van tevoren goed uit welke soort container uw bedrijf nodig heeft voor speciale opdrachten. Zo is er de rolcontainer. Veel bedrijven die containers verhuren hebben deze specifieke container in hun assortiment zitten. De rolcontainer is kleiner dan een normale afvalcontainer. Een rolcontainer wordt meestal gebruikt voor klein restafval en onderscheid zich van andere containers door zijn mobiliteit. Deze container is bedoeld voor klein restafval en papier. Alhoewel de rolcontainer vele voordelen heeft (men kan zelf kiezen hoe vaak de container geleegd wordt of hem op afroep te laten legen) is deze container meer geschikt voor particulier gebruik dan voor zakelijk gebruik.

Wel kan het huren van een rolcontainer soms handig zijn bij het deponeren van het laatste kleine puin wat vrijkomt bij een klus. Door het afval te scheiden door het gebruik van rolcontainers wordt het scheiden van afval extra makkelijk, omdat er zo een snelle verwerking kan plaats vinden. Spoor uw werknemers daarom aan, indien uw bedrijf gebruikt maakt van deze gehuurde containers, het laatste puin goed te scheiden. Rolcontainers komen in verschillende maten. Er zijn kleine beschikbaar met een inhoud van 500L, maar er zijn ook grotere maten. Deze bakbeesten gaan tot een inhoud van 5000L.

Dichte containers

Dichte containers zijn afvalcontainers die dicht zijn aan de bovenkant. Deze containers hebben een groot voordeel. Als uw bedrijf een opdracht heeft, in de omgeving van Amsterdam, waarbij veel bouwafval vrijkomt, dan is een dichte container de oplossing. Zo lopen uw werknemers of u geen risico zich te verwonden aan scherpe uitstekende onderdelen die uit de container steken. Uw bedrijf hoeft geen rekening te houden met de 15 centimeter eis. Deze houdt in dat het afval niet meer dan 15 centimeter boven de rand mag uitsteken. De dichte container kan zover worden gevuld als nodig is, totdat het niet meer past natuurlijk. Dichte containers zijn daarnaast zeer kind vriendelijk. Als u een opdracht heeft waarbij veel kinderen los rondlopen, is het verstandig om een dichte afvalcontainer te huren, zodat uw bedrijf niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor eventuele ongelukken. Niemand kan aan het afval komen wat in deze afvalcontainers zit. Deze container wordt vaak gebruikt voor de grote klussen in en rondom het huis, omdat de inhoud ervan tot wel 10 m3 kan gaan.

De open container

De naam zegt het al net, als bij de dichte container. De open container is een type afvalcontainer die het meest populair zijn bij bedrijven. Vooral bij aannemers zijn deze containers populair. Hierdoor wordt de afvalcontainer het meest aangeboden bij container bedrijven en is het de populairste in zijn soort. Het is een container die gemakkelijk te vullen is. Werklui kunnen er van alle kanten afval in deponeren. Bij het gebruik van deze container dient wel rekening met de 15 centimeter eis gehouden te worden. Voor een normale opdracht die in huis plaatsvindt, wordt meestal deze container geleverd. Hij is te bestellen van 3m3 tot 6m3. Dit zijn ook zeer gangbare maten voor klussen in de tuin. De afvalcontainer is makkelijk in te laden door de verlaging van de rand aan de voorkant. Uw werknemers hoeven het afval niet boven het hoofd te tillen om het over de rand heen te gooien. Alles kan echter gemakkelijk in de container worden geschoven. Deze afvalcontainer is daarom gemakkelijk en handig in het gebruik. De meeste containers zijn niet erg groot en zullen daarom gemakkelijk op het terrein waar u uw opdracht moet uitvoeren.