Wordt uw bedrijf ingeschakeld bij het kappen van een boom? Huur een afvalcontainer in Amsterdam

Veel mensen willen vandaag de dag  de bomen in hun tuin laten kappen voor meer zonlicht. Dit is dan ook een zeer gewilde klus, die bouw- of klusbedrijven en hoveniers vaak moeten uitvoeren. Vaak kan men dit niet zelf, omdat men niet beschikt over de juiste middelen. Ook moet de boom vaak met wortel en al verwijderd worden uit de grond. Soms is het zo dat klanten wel de boom willen laten omzagen door een professional, maar zelf de takken willen opruimen om geld te besparen. In dit geval hoeft uw bedrijf daarom niet zich te bemoeien met het opruimingsproces. Als dit wel het geval is en uw werknemers worden gevraagd de takken en stronken weg te werken, kunt u als bedrijf het beste een afvalcontainer huren. Het omhakken van een boom geeft groenafval. Het is dus van belang dat uw bedrijf in een vergelijkbare klus een groenafvalcontainer bestelt. Het is belangrijk dat u of de klant inschat hoe groot de boom is en hoeveel ruimte er nodig is in de afvalcontainer. Indien de afvalcontainer te klein besteld is, moet de container twee of meerder keren worden geleegd. Dit kost de klant, en wellicht u, dan ook geld en tijd. Daarom is het van belang om van te voren goed in te schatten hoeveel ruimte de boom zal innemen. Vraag uw klant hier niet lichtzinnig mee om te gaan en probeer zo veel mogelijk informatie over de boom te verkrijgen, voordat u of uw werknemer met de boom begint!

Valrichting

Nadat uw bedrijf de afvalcontainer heeft besteld, moet uw werknemer of uzelf, indien u een eenmanszaak heeft, de valrichting van de boom bepalen. U zou de klant niet nog bozer willen maken door de boom in een andere tuin te laten neerstorten. Indien de boom een ongunstige valrichting heeft, moet u of uw werknemer daar voorbereidingen voor treffen. Zaag daarom de boom om, en zaag de stukken boom daarna pas in stukken zodat deze in de afvalcontainer passen.

De wortel

De wortel met de stronk moet nu nog verwijderd worden. Als het een grote boom is, moet hier soms een graafmachine aan te pas komen. Als de wortel eruit is, is het verboden om deze in de afvalcontainer te deponeren. Herinner uw (vaak beginnende) werknemers hier aan! De wortels moeten apart opgehaald worden, omdat deze op een andere manier verwerkt zullen worden. De wortel moet gescheiden worden van de rest van het afval van de boom. De wortel valt wel onder groenafval, maar is net een andere ‘tak’. Het alvast sorteren van de wortels van de rest van het boomafval is voordeliger dan het allemaal in een afvalcontainer gooien. Uw bedrijf zou een afvalcontainer in Amsterdam kunnen huren waar het allemaal ingegooid mag worden. Deze zijn echter minder voordelig, omdat de boom en wortel naderhand alsnog gescheiden moet worden. Vaak is het aan de klant om deze afweging over het budget te maken. Overleg dit goed met uw klant. Bij twijfel of de wortel en boom wel in een container mogen, neem dan contact met het afvalcontainer bedrijf dat uw bedrijf heeft ingeschakeld om het afval te verwerken. Nadat al het groenafval is opgehaald door de afvalcontainer, heeft u of uw werknemer er geen omkijken meer naar. Zo is uw opdracht eenvoudig geklaard!